Politika zasebnosti

1. SPLOŠNI POGOJI IN VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Na tej strani lahko redno spremljate vse spremembe povezane z varstvom osebnih podatkov.

V DEE4BEAUTY Doroteja Premužič s.p.in še posebej naši spletni trgovini www.diamondee-makeup.com že vse od začetka spoštujemo vašo zasebnost ter varujemo vaše podatke.

Vaši osebni podatki, njihovo zbiranje in uporaba predstavljajo neločljiv del Splošnih pogojev našega poslovanja in jih je mogoče v celoti tolmačiti le v povezavi z njimi, zato predlagamo, da jih preberete v celoti.

Poslujemo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), od objave teh pravil pa tudi z Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Ob uskladitvi z GDPR v želji, da bo lahko vsak uporabnik poznal in užival svoje pravice na tem področju v največji možni meri še dodatno približali in olajšali urejanje vaših nastavitev ter uredili besedilo teh pogojev, tako da so še preprostejši za branje in razumevanje ter jasno opredelili, kako delamo z našimi partnerji, tretjimi osebami in piškotki ter drugimi tehnologijami sledenja.

2. O PODJETJU

Upravljalec podatkov je podjetje DEE4BEAUTY Doroteja Premužič s.p. (v nadaljevanju upravljalec).

3. OBLIKE SODELOVANJA

Naše storitve lahko uporabljate kot:

  • - neznani uporabnik (V tem primeru bomo z vašim soglasjem ob obisku naših strani podatke zbirali preko piškotkov z namenom zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani.)

  • - naročnik na e-novice (V tem primeru lahko naše storitve uporabljate kot neznani uporabnik, edini podatek, ki nam ga zaupate pa je le vaš elektronski naslov. Drugih podatkov o vas ne zbiramo. Na naše e-izdaje pa se lahko vedno odjavite (povezava do odjave je v vsaki prejeti e-novici) in s tem izbrišete iz naših seznamov.)

  • - registrirani uporabnik

  • - registrirani kupec

4. OSEBNI PODATKI, KI JIH ZBIRAMO

Zbiramo različne podatke, odvisno od tega, katere od naših storitev uporabljate.

Če pri nas nakupujete, zbiramo:

  • - Kontaktne podatke: ime in priimek, elektronski naslov, poštni naslov, naslov za izdajo računa, telefonsko številko

  • - Demografske podatke: podatek o spolu in državi

  • - Podatke, nastale na podlagi vzpostavljene pogodbe: kupljeni izdelki, segment strank, obseg nudenih storitev.

Če ste registrirani uporabnik, zbiramo:

  • - Kontaktne podatke: ime in priimek, elektronski naslov

  • - Demografske podatke: podatek o spolu in državi

  • -  Prijavne podatke: prijavna imena in gesla (Nimamo dostopa do dejanskega gesla.)

Če ste registrirani uporabnik Diamondee Lashes PRO CARD-a:

  • - Kontaktne podatke: ime in priimek, elektronski naslov

  • - Demografske podatke: podatek o spolu in državi

  • - Prijavne podatke: prijavna imena in gesla (Nimamo dostopa do dejanskega gesla.)

  • - Vzdevke na družbenih omrežjih in medijih, vsebino in druge podatke, ki jih pridobimo s povezanimi aplikacijami, orodji pripomočki in vtičniki na družbenih omrežjih

  • - Podatke in dokazila (kopije posredovanih certifikatov), ki nam omogočajo preveriti ustreznost zahtev za članstvo Diamondee Lashes PRO CARD

Če od nas prejemate marketinška sporočila (e-novice), zbiramo:

  • - Ime in kontaktne podatke – elektronski naslov

  • - Demografske podatke – država, podatek o spolu.

Obdelujemo tudi naslednje osebne podatke:

  • - Podatke iz komunikacije med Diamondee in z vami

  • - Podatke o navadah na spletnih straneh, ki jih upravlja družba DEE4BEAUTY Doroteja Premužič s.p.

5. KAKO PRIDOBIVAMO PODATKE

Podatke o vas pridobivamo na več načinov, ko: 

  • - se registrirate kot uporabnik

  • - oddate naročilo

  • - stornirate naročilo

  • - se naročite na prejem brezplačnih e-novic in obvestil o popustih,

  • - z nagradnimi igrami

  • - pregledujete naše vsebine

  • - ko objavite vprašanje, komentar ali oceno kateregakoli izmed naših izdelkov

  • - ko nam posredujete različna vprašanja, zahtevo za reklamacijo, vrnete izdelek,

  • - z nami komunicirate preko družbenih omrežij

Tehnične podatke pridobivamo avtomatično. Google, Facebook in druga družbena omrežja ter oglaševalske agencije nam posredujejo podatke, za katere ste jim to dovolili.

6. NAMENI OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV

Da bi lahko zagotavljali nudene storitve in jih izboljševali v vaše zadovoljstvo, obdelujemo vaše osebne podatke. Natančneje sem sodijo:

Obdelava naročila

Obdelava naročil blaga ali storitev, ki so bili naročeni preko naše spletne strani. Zakonska podlaga je tukaj izpolnjena, ker so ti podatki nujni za izpolnitev kupoprodajne pogodbe ali pogodbe o Diamondee Lashes CLUB CARD, izbrani podatki pa tudi za izpolnitev pravnih obveznosti (npr. računi).

Opozarjanje na razpoložljivost blaga

V primeru, da zahtevate spremljanje razpoložljivosti, vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi vašega soglasja.

Podpora strankam

Za zagotavljanje podpore strankam in odstranitev morebitnih težav priizpolnjevanju kupoprodajne pogodbe vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi obveznosti izpolnjevanja teh pogodb. Zbrane podatke uporabljamo za namene komunikacije z vami in za individualno prilagajanje le-te. Z vami lahko, na primer, vzpostavimo stik preko telefona, e-pošte ali na drug način, da bi vas opomnili, da imate blago v spletni košarici, vam pomagali zaključiti vaše naročilo, vam sporočili aktualno stanje vaše zahteve, naročila ali reklamacije ali da bi od vas v ta namen pridobili dodatne informacije oziroma vas opozorili, da morate izvesti dejanje, nujno za ohranitev aktivnega stanja vašega naročila (prevzem paketa). Če pri nas kupujete kot nečlan, te podatke obdelujemo na podlagi zakonitega interesa, ki predstavlja upravičen interes družbe DEE4BEAUTY Doroteja Premužič s.p., kot je opisano zgoraj.

Izboljševanje storitev

Podatke uporabljamo za stalno izboljševanje naših storitev in sistemov, vključno z dodajanjem novih funkcij, in hkrati z namenom sprejemanja informiranih odločitev z uporabo zbirnih analiz in poslovne inteligence, vse to na osnovi našega zakonitega interesa, ki izhaja iz podjetniške svobode in temelji v nujnosti izboljševanja nudenih storitev za zagotovitev uspeha v gospodarski konkurenci. Da bi zagotovili zadostno varnost Vaših pravic in interesov, uporabljamo za namene izboljševanja osebne podatke, ki so v čim bolj anonimizirani obliki.

Zaščita, varnost in reševanje sporov

Podatke lahko obdelujemo tudi iz naslova zakonitega interesa, ki zadeva zagotavljanje zaščite in varnosti naših sistemov in naših strank, za odkrivanje in preprečevanje goljufij, reševanje sporov in izvrševanje naših dogovorov na podlagi zakonitega interesa.

Marketinške ponudbe in komercialna sporočila

Pošiljamo vam komercialna sporočila o izdelkih, podobnih tistim, ki ste jih že kupili. Ta komercialna sporočila lahko vedno zavrnete preko povezave za odjavo, ki jo najdete v vsakem e-sporočilu. V primeru, da se odjavite od prejemanja komercialnih sporočil, vaših elektronskih kontaktnih podatkov ne bomo več uporabljali v te namene. Zopet jih bomo začeli uporabljati le, če jih boste za to vnesli oziroma če boste to izrecno zahtevali.

Marketinške ponudbe, ki se vam prikazujejo, so lahko izbrane na podlagi drugih informacij, ki smo jih o vas sproti pridobili na podlagi osebnih podatkov, demografskih podatkov, priljubljenih postavk in podatkov o uporabi v povezavi z našimi izdelki in spletno stranjo (piškotki, IP naslov, podatki iz vašega brskalnika, podatki o klikih, prikazanih komercialnih sporočilih, ogledanih izdelkih). Ne izvajamo popolnoma avtomatizirane obdelave, ki bi za vas imela kakršnekoli pravne posledice. Če kupujete pri nas kot neregistriran uporabnik, te podatke obdelujemo zaradi zakonitega interesa, ki je predpostavka običajnega zakonitega trženja. Če niste naša stranka, podatke obdelujemo samo na podlagi vašega soglasja. Imate pravico, da kadarkoli brezplačno vložite ugovor proti tovrstni obdelavi. Kontaktni podatki so navedeni na koncu tega dokumenta.

Obdelava piškotkov

Če imate v svojem spletnem brskalniku omogočene piškotke, obdelujemo podatke o spletnih navadah iz piškotkov, ki so nameščeni na spletnih straneh, ki jih upravlja družba DEE4BEAUTY Doroteja Premužič s.p., in sicer zato, da bi zagotovili boljše delovanje spletnih strani DEE4BEAUTY Doroteja Premužič s.p., in pa za namene spletnega oglaševanja družbe

Več informacij najdete v posebnem poglavju tega dokumenta.

7. KDO IMA DOSTOP DO VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

Poleg nas lahko vaše osebne podatke uporabljajo tudi naši zaupanja vredni partnerji, ki jih potrebujemo pri izvedbi, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov:

  • - dostavnim službam posredujemo podatke, ki jih potrebujejo za prevoz in oddajo naročila,

  • - v primeru, ko vaše naročilo vključuje izdelke, ki so na zalogi pri dobavitelju, mu posredujemo podatke, ki jih potrebuje za pripravo pošiljke z vašim naslovom za dostavo in vsebino naročila,

  • - izvajalcem plačil (na primer Paypal, idr.),

  • - pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče, ipd.) 

Z vašo privolitvijo vaše podatke preko piškotkov posredujemo Google, Facebook in drugim družbenim omrežjem.

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki skladno z zakonodajo. Posredujemo jim le podatke, ki so nujni za uspešno izvedbo naročila, prodajnega procesa ali druge aktivnosti. Vaših podatkov v nobenem primeru ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam.

8. ROKI HRAMBE OSEBNIH PODATKOV

Vaše osebne podatke bomo hranili in obdelovali v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za zaključek naročenih ali dogovorjenih aktivnosti ter potem v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe.

Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve posameznika, hranimo do preklica. V primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom, podatke hranimo v skladu z zakonsko zapovedjo.

9. ZAGOTAVLJANJE VARNOSTI

Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, razkritjem, neželenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Za prenose vseh osebnih podatkov uporabljamo tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij.

Dostop do zbranih osebnih podatkov imajo le pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) z uporabniškim imenom in geslom. Prosimo, da nam pri varovanju vaših osebnih podatkov pomagate tako, da tudi sami poskrbite za varnost vašega uporabniškega imena in gesla.

10. PRAVICE SUBJEKTOV PODATKOV

Če obdelujemo vaše osebne podatke, lahko kadarkoli zahtevate brezplačne informacije o obdelavi svojih osebnih podatkov.

Če menite, da obdelavo vaših osebnih podatkov izvajamo v nasprotju z načeli varstva osebnih podatkov in zakonskimi pogoji varstva osebnih podatkov, lahko zahtevate pojasnitev ali zahtevate, da odstranimo tako nastalo stanje, predvsem pa lahko zahtevate popravek, dopolnitev, odstranitev osebnih podatkov ali onemogočenje dostopa do osebnih podatkov.

Če želite uveljaviti svoje pravice, se prosimo, obrnite na kontaktno osebo za varstvo osebnih podatkov na e-naslov lashes@diamondee-makeup.com. Lahko se tudi obrnete na Urad za varstvo osebnih podatkov.

Svoje soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Če prekličete soglasje z obdelavo osebnih podatkov, bodo vaši osebni podatki izbrisani ali anonimizirani; to pa ne velja za osebne podatke, ki jih podjetje DEE4BEAUTY Doroteja Premužič d.o.o. potrebuje za izpolnitev zakonskih obveznosti (npr. za izvedbo oddanega naročila) ali za zaščito svojih zakonitih interesov. Do odstranitve osebnih podatkov pride tudi v primeru, da osebni podatki niso potrebni za določen namen ali če je hranjenje vaših podatkov nedopustno iz drugih zakonsko določenih razlogov.

11. PIŠKOTKI

Delovanje naših spletnih strani je brez naših piškotkov praktično nemogoče. Če ne želite imeti naših piškotkov na vašem računalniku, ne pozabite, da je shranjevanje piškotkov pod popolnim nadzorom vašega brskalnika. Z izbiro ustreznih opcij v vašem brskalniku lahko shranjevanje piškotkov po želji kadarkoli omejite ali onemogočite, piškotke na vaši napravi pa lahko kadarkoli trajno zbrišete.

Naša spletna stran je le ena izmed nekaj milijard strani, na katerih lahko na vašo napravo dobite tudi piškotke Google, Facebook, Twitter, Youtube in drugih družbenih medijev, oziroma le te vaš piškotek ob obisku naše strani preberejo. Te strani lahko tako zbrane podatke uporabljajo za različne namene, od analitike, oglaševanja, pa do izboljšave svojih produktov. Za to potrebujemo vašo privolitev, ki jo lahko uredite na vrhu te strani.

Uporaba piškotkov je zaželena, da vam lahko prikazujemo relevantno in zanimivo ponudbo in vam zagotovimo prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotki so male tekstovne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik, pametni telefon ali drugo napravo in se uporabljajo v vašem brskalniku.

Piškotke uporabljamo npr. za:

  • - pravilno delovanje košarice, da lahko kar najbolj enostavno zaključite svoje naročilo

  • - shranjevanje vaših prijavnih podatkov, da vam jih ni treba ponovno vnašati

  • kar najboljšo prilagoditev naših strani vašim zahtevam s pomočjo sledenja obiskanosti, vašega premikanja po straneh in uporabljenih funkcij

  • - pridobivanje informacij o ogledovanju reklam, da vam ne bi prikazovali reklam za blago, ki vas ne zanima

Nekateri piškotki lahko zajemajo informacije, ki jih nato uporabijo tretje osebe in ki npr. neposredno podpirajo naše oglaševalske aktivnosti (t. i. „piškotki tretjih oseb“). Na primer, informacije o izdelkih, kupljenih na naši strani, lahko oglaševalska agencija prikazuje v okviru prikaza in prilagoditve reklamnih pasic na spletnih straneh, ki si jih ogledujete. Na osnovi teh podatkov vas ni mogoče identificirati.

Uporaba piškotkov

Piškotke, ki se uporabljajo na naših straneh, lahko razdelimo na dva osnovna tipa. Začasni t. i. „session cookies“ se izbrišejo takoj, ko zaključite obisk naših strani. Trajni t. i. „persistent cookies“ ostanejo shranjeni v vaši napravi mnogo dlje ali dokler jih ne odstranite ročno (kako dolgo ostane piškotek v vaši napravi, je odvisno od nastavitev samih piškotkov in nastavitev vašega brskalnika).

Piškotke je glede na njihovo funkcionalnost mogoče razdeliti na:

  • - analitične, ki nam pomagajo povečevati prijaznost naših spletnih strani do uporabnikov tako, da razumemo, kako jih ti uporabljajo

  • - izvedbene, ki nam omogočajo analizirati učinkovitost različnih prodajnih kanalov

  • - sledilne, ki v kombinaciji z izvedbenimi pomagajo analizirati učinkovitost različnih prodajnih kanalov

  • - ciljne, ki jih uporabljamo za prilagoditev vsebine reklam in zagotovitev njihove ustrezne ciljne usmerjenosti

  • - obvezne, ki so pomembni za osnovno delovanje strani

Zavrnitev piškotkov

Nastavitve uporabe piškotkov so del nastavitev vašega spletnega brskalnika. Večina brskalnikov piškotke v privzetih nastavitvah samodejno sprejema. Piškotke lahko s pomočjo svojega spletnega brskalnika zavrnete ali omejite na izbrane tipe.

Informacije o brskalnikih in o načinu vnaprej izbranih nastavitev za piškotke lahko najdete na naslednjih spletnih straneh ali v ostali dokumentaciji spletnih brskalnikov:

Piškotki na naših straneh:

IME PIŠKOTKA

NAMEN

ČAS PIŠKOTKA

PODJETJE

_cfduid

Used by the content network, Cloudflare, to identify trusted web traffic.

1 day

diamondee-makeup.com

_cfduid

Used by the content network, Cloudflare, to identify trusted web traffic.

1 year

hulkapps.com

_cfduid

Used by the content network, Cloudflare, to identify trusted web traffic.

1 year

myshopify.com

_cfduid

Used by the content network, Cloudflare, to identify trusted web traffic.

1 year

nfcube.com

akavpau_ppsd

Used in context with transactions on the website.

1 session

paypal.com

cart_sig

Necessary for the secure checkout and payment function on the website.

13 days

shopify.com

cookietest

Used to determine if the visitor has accepted the cookie consent box.

1 session

diamondee-makeup.com

secure_customer_sig

Used to store customer credentials securely when pocessing a purchase.

20 years

diamondee-makeup.com

shopifyPaypal

Acceleration

Necessary for the secure checkout and payment function on the website.

diamondee-makeup.com

storefront/page

Necessary for the shopping cart functionality on the website to remember the chosen products.

1 session

v.shopify.com

storefront/session- attribution

Necessary for the shopping cart functionality on the website to remember the chosen products.

1 session

v.shopify.com

storefront/track

Necessary for the shopping cart functionality on the website to remember the chosen products.

1 session

v.shopify.com

_landing_page

Stores visitors' navigation by registering landing pages.

13 days

diamondee-makeup.com

_orig_referrer

Used to collect information on a visitor.

13 days

diamondee-makeup.com

_s

Collects data on visitors' behaviour and interaction.

1 day

diamondee-makeup.com

_shopify_fs

Collects data on visitors' behaviour and interaction.

2 years

diamondee-makeup.com

_shopify_s

Collects data on visitors' behaviour and interaction.

1 day

diamondee-makeup.com

_shopify_sa_p

Collects data on visitors' behaviour and interaction.

1 day

diamondee-makeup.com

_shopify_sa_t

Collects data on visitors' behaviour and interaction.

1 day

diamondee-makeup.com

_shopify_y

Collects data on visitors' behaviour and interaction.

2 years

diamondee-makeup.com

_y

Collects data on visitors' behaviour and interaction.

2 years

diamondee-makeup.com

collect

Unclassified

1 session

web.analytics.smile.io

[SessionID#27]

Unclassified

1 day

paypal.com